Vi är två entusiastiska webbutvecklare i Norrköping som har arbetat med att utveckla innehåll för webben sedan 2005. Sedan 2019 driver vi webbyrån Webblandskapet där vi erbjuder allt från enkla hemsidor till avancerade e-handelsplattformar för både B2B och konsument. Tillsammans med utvalda samarbetspartners kan erbjuda dig som kund ett helhetsgrepp för ditt företags kommunikation, men vi kan också kliva in som specialister i större projekt och lösa den del som fattas.

Vi arbetar prestigelöst med målet att lösa både små och stora problem samtidigt som vi siktar mot bästa möjliga slutresultat. Vi försöker alltid att se utanför boxen och älskar att lösa problem som innan såg olösliga ut.

Hemsidor

Vi bygger moderna hemsidor skräddarsytt efter våra kunders behov. Vi utgår ofta från WordPress, ett publiceringssystem för webbsidor med ett enkelt administrationsgränssnitt där kunden själv kan underhålla sidans innehåll. WordPress är en bra bas att stå på och löser många problem med liten insats. Vi kompletterar oftast grunden med egna tillägg för att strömlinjeforma och förenkla verktygen för att publicera nytt och uppdatera befintligt innehåll på hemsidan.

Många av de som besöker din hemsida gör det med en surfplatta eller mobiltelefon. Därför är det viktigt att se till att hemsidans innehåll presenteras tydligt och effektivt även på mindre skärmar och att länkar och knappar fungerar att klicka på med tummen på en pekskärm. Det gör vi med responsiv design som anpassar hemsidans utseende beroende på vad besökaren använder för enhet.

För att se till att din målgrupp hittar fram till din nya hemsida är det även viktigt att hemsidan placerar sig högt i sökresultaten på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Vi sökmotoroptimerar de hemsidor vi bygger, men ger dig även riktlinjer för hur du ska utforma hemsidans innehåll. En medveten strategi med rätt innehåll på rätt plats ger bäst resultat.

Läs mer om WordPress Exempel på responsiv design Exempel på sökmotoroptimering

E-handel

En stor andel av våra projekt går ut på att bygga e-handelsplattformar, något som kan innebära väldigt olika typer av utmaningar beroende på kundens sortiment och önskemål. En produkt som vi har specialiserat oss på är Pyramids e-line, ett webbshops-tillägg till affärssystemet Pyramid Business Studio. Tillsammans med en Pyramid-partner, som står för uppsättning av affärssystemet, hjälper vi till med att anpassa både design och funktionalitet för att leverera en modern och lättanvänd webshop som interagerar fullt ut med ditt affärssystem.

Vi bygger även webbshop för dig som inte använder Pyramid. Då kan vi hjälpa dig att välja en lämplig plattform baserat på dina behov, som t.ex. OpenCart eller WordPress tillsammans med WooCommerce. Utöver design och administrationsverktyg kan vi även bygga tilläggsfunktioner för att effektivisera kommunikationen med dina leverantörer eller erbjuda mervärde för dina kunder.

Vi assisterar gärna vid valet av betalningspartner och ser till att integrera en väl fungerande betalningslösning i din e-handelsplattform.

Läs mer om Pyramid e-line Se exempel

Skräddarsydda lösningar

Alla är inte ute efter ”en vanlig hemsida” eller en webbshop – vi får även förfrågningar om unika webbaserade tjänster där det inte lämpar sig att använda färdiga produkter utan där tjänsten behöver skräddarsys från grunden för att lösa det problem som behöver lösas på ett tillräckligt effektivt sätt. Då lämnar vi ramarna och bygger något nytt enbart för dig.

Se exempel

Egna produkter och tjänster

Ibland upptäcker vi att det finns behov av en produkt eller tjänst som kan vara användbar för flera kunder. Då händer det att vi utvecklar en färdig produkt eller tjänst som vi sen kan erbjuda till ett fast pris eller som en löpande månadskostnad. Två exempel på detta är vår mediabank och vårt anmälningssystem.

Läs mer om vårt anmälningssystem Läs mer om mediabanken

Förvaltning

En webbplats kräver löpande underhåll. Ditt publiceringsverktyg med eventuella tillägg behöver hållas uppdaterade och du bör hålla en uppdaterad backup på både filer och databas. Dessutom behöver allting driftas på en tillförlitlig server med tillräcklig prestanda och kvalitet. Allt sådant kan vi hjälpa dig med tillsammans med våra utvalda partners. Vi vet av egen erfarenhet vilka webbhotell man kan lita på och kan hjälpa dig att placera tyngre webbplatser på egen server med skalbar prestanda som passar både nuvarande och kommande behov.

Vi erbjuder hjälp med publicering av nytt material och uppdateringar av din hemsida. Oavsett hur enkelt det är att sköta själv så vill du kanske hellre fokusera din arbetstid på det du är bäst på och överlåta webben till någon annan. Då hjälper vi dig gärna med det också!

Grafisk design, copywriting, strategi, affärsutveckling, videoprouktion…

Tack vare alla projekt vi genomfört genom åren har vi knutit många bekantskaper. Utifrån det arbete vi har gjort tillsammans har vi hittat skickliga samarbetspartners som vi gärna jobbar vidare med. Därför stannar vårt erbjudande inte vid webbutveckling, utan vi levererar gärna ett helt paket. När projektet går ut på att bygga en webbplats är det naturligtvis viktigt med grafisk design och copywriting. Där har vi alltid assistans standby och det ingår som en del i nästan alla projekt vi levererar. Men vårt nätverk är brett, så tveka inte att fråga oss!