E-handel till Maxpuls

MaxPuls är en sportbutik på nätet med säte i Norrköping, Sverige. De startade sin webshop redan år 2000 med ett sortiment inriktat på pulsbaserad träning. Sedan dess har de utökat sitt sortiment till att idag vara en komplett sportbutik på nätet.

När Maxpuls kontaktade oss hade de två problem: dels började webshopen bli föråldrad sett till design och funktion, men framför allt led de av stora prestandaproblem. Vi började med att felsöka den befintliga plattformen och löste de värsta flaskhalsarna. Men snart konstaterade vi att det var bättre att fokusera på att ta fram en ny modernare plattform baserad på öppen standard och med möjlighet för enkel vidareutveckling.

Som plattform valdes OpenCart, ett populärt öppen källkod-projekt, dit vi i första hand tog fram en responsiv design med en modern grafisk profil baserad på MaxPuls logotyp. Vi hjälpte till med att migrera den befintliga kunddatabasen och har sedan återkommande byggt på plattformen för att dels ge kunderna tydligare information om vad som erbjuds men framför allt för att effektivisera MaxPuls administrativa arbete där så mycket som möjligt automatiseras.


Kund: Maxpuls AB

Datum: januari, 2014

/ / / / / /

Se webbplatsen här


Visa alla projekt